Tatil beldesi Bodrum yeni sezonda da inşaat, susuzluk, trafik sorunlarıyla boğuşacak: İnşaat turizmi baltaladı

Bodrum’un Turizm Sorunları ve Çözüm Önerileri

Bodrum, Türkiye’nin Fransız Rivierası’ndaki lüks tatil beldesi olma iddiasını yitiriyor. Gelişen inşaatlar, artan trafik sorunu, su kıtlığı ve yüksek maliyetler Bodrum’u negatif şekilde simgeliyor.

Pandemiden sonra Bodrum, sadece bir tatil merkezi olmaktan çıkarak lüks konut projelerinin bulunduğu bir “gayrimenkul cenneti” haline geldi. Nüfusu resmi olarak 203 bin olan şehir, yazın 1 milyonu aşmaktadır. Bu durum iç göçü ve yazlık konut talebini artırmış, ormanlar, kıyılar ve zeytinlikler imara açılmıştır.

Turistik Kapasite Azalıyor

Turistlerin otelden koylara ulaşımı uzun sürüyorsa ve şehirde inşaat gürültüsü hakimse turistler bir daha geri dönmeyebilir. Turistik yatak kapasitesi azalmış ve Bodrum’daki oteller lojmanlara dönüşmüş durumda. Bu durum turizmi olumsuz etkiliyor ve Bodrum’un turizm potansiyelini tehlikeye atıyor.

Bodrum Belediye Başkanı Mandalinci, turizmin sürdürülebilir olması için adımlar atmaya çalıştıklarını belirtiyor. Uluslararası firmalarla turizm master planı hazırlığı içerisindeler.

2025 turizm sezonu için çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Mandalinci, trafik ve su sorununa yönelik çözümler üzerinde çalıştıklarını söylüyor. Ancak susuzluk konusunda garanti veremeyeceğini ifade ediyor.

Mandalinci’nin önerisi ise Ege Akdeniz çanağına 3 Avro’luk konaklama vergisinin getirilmesi.

Darboğazda Yapılandırma Şart

Bodrum Belediyesi Ekonomik olarak zor bir durumda olduğunu vurgulayan Mandalinci, belediyenin gelirlerinin resmi nüfusa göre belirlendiğini ve borçların arttığını dile getiriyor.

  • Bodrum Belediyesi’nin toplam borcu 3.6 milyar TL’ye ulaşmış durumda. Bu durum belediyenin ekonomik olarak sıkıntılı bir süreçten geçtiğini gösteriyor.

Herkes Aynı Durumda

  • Bodrum Belediyesi’nin 1.6 milyar TL’lik borcunun 1.3 milyar TL’si Sosyal Güvenlik Kurumu’na. Belediyenin borçlanma ihtiyacı giderek artıyor ve maaş ödemelerinde zorlanıyorlar.
  • Büyükşehir yasasının belediyelerin gelirlerini olumsuz etkilediğini belirten Mandalinci, adaletsizliklerin gözden geçirilmesi gerektiğini ifade ediyor.
  • Mandalinci, Bodrum Belediyesi’nin mali durumunu iyileştirmek amacıyla bazı mülklerin satılacağını ve araştırmaların sürdüğünü açıklıyor.

Related Posts

Kadın kılığına giren İsrail askerlerinden Filistinli komutanı kaçırma girişimi

Gazze’de topyekûn işgale hazırlanan İsrail, alçakça bir yönteme daha başvurdu. İsrail askerleri, kadın kılığına girerek Filistinli komutan Ahmed Kamil Serhan’ı kaçırmaya çalıştı. Başarısız olan İsrail askerleri bu kez de Serhan’ın eşi ve çocuğunu canlı kalkan olarak kullandı. Hamas’tan yapılan açıklamada Serhan’ın operasyonu engellediği ve İsrail güçleriyle girdiği çatışmada şehit olduğu belirtildi.

Rapor açıklandı, emeklinin Temmuz zamlı kesinleşti! Uzman isim tek tek hesapları

En düşük emekli maaşına dair değerlendirmede bulunan Erdursun, “Mevcut en düşük emekli maaşı 14.469 TL. Bu oranlarla birlikte Temmuz ayında en düşük maaş yaklaşık 17.086 liraya çıkabilir” dedi. Erdursun ayrıca, memur emeklilerinin maaş artış …

Ankara’ya yeni nefes alanı: ‘İmrahor Millet Bahçesi başkentlileri bekliyor’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı TOKİ tarafından yapımı tamamlanan Ankara İmrahor Vadisi Millet Bahçesi, vatandaşların hizmetine girdi. Millet bahçesinin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Çocuklar oynasın, büyükler çayını yudumlasın, piknik sepetini kapan gelsin. İmrahor Millet Bahçesi Başkentlileri bekliyor” ifadelerini kullandı.

En popüler içeceğimiz birkaç yıl içinde o kadar pahalı olacak ki artık satın alamayacağız

İnsanlar sevdikleri içeceğe her zamankinden daha fazla para ödeyecekler. İstatistiklere göre her birimiz günde ortalama 3-4 fincan kahve içiyoruz. Ama bu aşk giderek pahalılaşıyor. KAHVE NEDEN BU KADAR PAHALI HALE GELİYOR? Hava durumu. Kahve …

Haftanın en çok kazandıranı borsa oldu: Peki borsada en çok kazandıran hisse ne oldu?

BIST 100 endeksi geçen haftayı yüzde 2,96 değer kazancıyla tamamlarken, bankacılık hisseleri haftanın yıldızı oldu. Finansal kiralama faktoring sektörü yüzde 11’in üzerinde yükseldi. Enerya, Margün ve Girişim Elektrik en çok kazandıran hisseler olurken, Çelebi Hava, Oba Makarna ve Batısöke Çimento yatırımcısını üzdü. Piyasada en çok işlem gören hisse ise Yapı Kredi oldu.

Moody’s 108 yıl sonra ilk kez ABD’nin kredi notunu düşürdü

Moody’s 108 yıl sonra ilk kez ABD’nin kredi notunu düşürdü