Sosyal yaşamı zorlaştırıyor! Botoks, hem teri hem de kokuyu önlüyor

Aşırı Terleme Sorununa Botoks Çözüm Olabilir

Ellerden kayıp giden tokalaşmalar, koltuk altındaki ter izleri, yürüdükçe kayganlaşan ayak tabanları… Tüm bunlar, sosyal hayattan uzaklaşmaya ve özgüven kaybına neden olabilir. Aşırı terleme sorunu, hemen hemen herkesin yaşayabileceği bir durumken, özellikle menopoz döneminde bazı kadınları da etkileyebilir. Ancak endişelenmeye gerek yok çünkü modern tıp, bu soruna etkili ve güvenli bir çözüm sunuyor.

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Atakan Bör, “Aşırı terleme günümüzde artık çözümsüz bir sorun değil. Botoks, ter bezlerinin aşırı sinyallerle uyarılmasını önleyerek terlemeyi durduruyor. İşlem sonrasında hastaların yaşam kalitesinde ciddi bir artış gözlemliyoruz. Özellikle menopoz dönemindeki kadınlarda, saçlı deriye uygulandığında sıcak basmalarına da oldukça etkili olabiliyor” diyor.

Botoks ile Terlemeyi Kontrol Altına Alın

Botulinum toksini tip A veya yaygın adıyla botoks, terlemeyi başlatan sinir iletilerini geçici olarak durdurarak ter bezlerinin gereksiz yere çalışmasını önler. Dr. Atakan Bör, “Botoks, genellikle estetik amaçlı kullanıldığı bilinen bir madde. Ancak aşırı terleme sorununa karşı da etkili bir yöntem. Uygulama sırasında yapılan enjeksiyonlar, sinirlerin ter bezlerine komut göndermesini geçici olarak engeller. İşlem sonrası hasta günlük hayatına hemen dönebilir” diye açıklıyor.

Farklı Bölgelere Uygulanabilen Botoks Tedavisi

Botoks tedavisi, terlemenin en yoğun olduğu bölgelere uygulanabilir. Koltuk altı, el içi, ayak tabanı ve yüz gibi bölgelere yapılan uygulamalar, terleme ve kokuya karşı etkili olabilir. Bu tedavi sayesinde, hem fiziksel hem de duygusal olarak daha dengeli bir yaşam sürdürebilirsiniz.

Uygulamada Dikkat Edilmesi Gerekenler

Botoks etkisi, düzenli uygulama ile uzun süre devam edebilir. Ancak uygulama öncesi detaylı bir değerlendirme yapılması ve doğru tekniklerin kullanılması önemlidir. Uygulamanın yan etkileri genellikle hafif düzeydedir ve geçicidir. Ayrıca, botoks uygulaması kas-sinir hastalığı olan, gebe, emziren anneler ve 18 yaş altındaki kişilere önerilmez.

Related Posts

Kırmızı yeşil ve sarı dolmalık biberlerden hangisi daha sağlıklı?

Renkleriyle sofraları süsleyen dolmalık biberler, sadece görsel değil, besinsel açıdan da dikkat çekici faydalar sunuyor. Peki Kırmızı yeşil ve sarı dolmalık biberlerden hangisi daha sağlıklı? İşte ayrıntılar…

Yenidoğan’dan sonra bu da mama çetesi!

12 bebeğin ölümüne neden olan Yenidoğan çetesinden sonra bu kez bir de ortaya mama çetesi çıktı.

Osteoporoz sessiz ilerler DEXA erken yakalar

Kemik erimesi genellikle belirti vermez, ilk belirti bir kırık olabilir. Bu yüzden erken tarama hayat kurtarır. DEXA testi ve bazı kan tahlilleri riskin seviyesini ortaya koyar. Kadınlar kadar erkekler de risk altında. Bel çevresi kalınlaştıkça, D vitamini azaldıkça kemikler sessizce zayıflar. Hangi taramalar ne zaman yapılmalı? İşte net yanıtlar…

Uzmanlar uyarıyor: Zamanında tedavi edilmezse işitme kaybına yol açabilir

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Asiye Merve Erdoğan, burun tıkanıklığı, öksürük ve kaşıntı gibi belirtilerle ortaya çıkan ve masum görünen alerjik rinitin, zamanında tedavi edilmediğinde uyku apnesinden, işitme kaybına kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açabildiğini söyledi.

Yaş aldıkça beyin de yaşlanıyor! Bu 5 durumda hemen doktora başvurun

Yaş ilerledikçe artan unutkanlıklar bir süre sonra kişinin yaşamında yol açtığı olumsuz sonuçlarla, hayatın her alanını etkilemeye başlıyor. Uz. Dr. Özden Yener Çakmak, unutkanlığa karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Adnan Kara: Osseoıntegrasyon sayesinde amputasyon hastalarında doğal yürüyüş mümkün

Prof. Dr. Adnan Kara: Osseoıntegrasyon sayesinde amputasyon hastalarında doğal yürüyüş mümkün