Bakan Memişoğlu: ‘Biz ‘hastalık bakanlığı’ değiliz, Sağlık Bakanlığıyız’

Sağlık Bakanı Memişoğlu: “Biz Sağlık Bakanlığıyız, ‘Hastalık Bakanlığı’ Değiliz”

ANKARA – Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sigara kullanımının yaygınlığına ve aşırı kiloların artışına dikkat çekerek “Bu durumlar uzun vadede hastalıklara yol açıyor. Sağlığımızı önemseyelim. Biz ‘hastalık bakanlığı’ değiliz, Sağlık Bakanlığıyız” dedi.

Türkiye’de çocukluk çağı aşı takviminde yapılan değişiklikle uygulamaya geçirilen altı bileşenli karma aşının ilk dozu, Ankara Çayyolu Eğitim Aile Sağlığı Merkezinde Bakan Memişoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

Bakan Memişoğlu, yaptığı konuşmada, Sağlıklı Türkiye Yüzyılı programı kapsamında koruyucu, geliştirici ve üretici sağlık modeliyle çalışmaya devam ettiklerini vurguladı.

Sağlık Hayat Akademisi projesinin amacına değinen Memişoğlu, vatandaşların sağlıklı yaşam merkezlerinde program aracılığıyla sağlık bilinci kazanabileceğini belirtti.

“Aşılar, bulaşıcı hastalıklarla mücadeleyi kolaylaştırıyor”

Memişoğlu, aşıların bulaşıcı hastalıklara karşı etkili bir koruma sağladığını belirterek, “Aşılar sayesinde çocuk felci, difteri gibi hastalıkların görülme sıklığı azaldı. Aşılar, çocuklarımızın sağlıklı kalmasını sağlıyor. Toplumun aşı programlarına uymasını ve sağlık çalışanlarının önerilerini dikkate almasını bekliyoruz. Sağlık her şeydir” şeklinde konuştu.

“Biz ‘hastalık bakanlığı’ değiliz, Sağlık Bakanlığıyız”

Memişoğlu, Bakanlık olarak dünya standartlarında tedavi hizmetleri sunduklarını vurgulayarak, “Sağlık hizmetlerinde ilerleme kaydetmiş bir ülkeyiz. Ancak artık hastalıklardan korunmaya odaklanmalıyız. Sigara ve obezite gibi risklerin hastalıklara yol açtığının farkında olmalıyız. Sağlık her şeyden önce gelir. Biz ‘hastalık bakanlığı’ değiliz, Sağlık Bakanlığıyız” dedi.

“Futbol maçlarına sadece erkekler mi geliyor”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Memişoğlu, Sivasspor’un maç öncesinde sergilediği pankartla ilgili tepkilere “Futbol maçları sadece erkekler için mi?”” şeklinde cevap verdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MUHAMMED MUSAB GÜMÜŞER – Sağlık

Related Posts

Osteoporoz sessiz ilerler DEXA erken yakalar

Kemik erimesi genellikle belirti vermez, ilk belirti bir kırık olabilir. Bu yüzden erken tarama hayat kurtarır. DEXA testi ve bazı kan tahlilleri riskin seviyesini ortaya koyar. Kadınlar kadar erkekler de risk altında. Bel çevresi kalınlaştıkça, D vitamini azaldıkça kemikler sessizce zayıflar. Hangi taramalar ne zaman yapılmalı? İşte net yanıtlar…

Uzmanlar uyarıyor: Zamanında tedavi edilmezse işitme kaybına yol açabilir

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Asiye Merve Erdoğan, burun tıkanıklığı, öksürük ve kaşıntı gibi belirtilerle ortaya çıkan ve masum görünen alerjik rinitin, zamanında tedavi edilmediğinde uyku apnesinden, işitme kaybına kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açabildiğini söyledi.

Sosyal yaşamı zorlaştırıyor! Botoks, hem teri hem de kokuyu önlüyor

Kimi insanlar sıcak yaz günlerinde bile kuru kalabilirken, kimileri ise en serin ortamlarda dahi avuç içlerinden ter damlayacak kadar zorlanıyor. Aşırı terlemenin günümüzde çözümsüz bir sorun olmadığını söyleyen Medikal Estetik Uzmanı Dr. Atakan Bör, botoksun, ter bezlerinin aşırı sinyallerle uyarılmasını önleyerek terlemeyi durdurabildiğine dikkat çekiyor.

Yaş aldıkça beyin de yaşlanıyor! Bu 5 durumda hemen doktora başvurun

Yaş ilerledikçe artan unutkanlıklar bir süre sonra kişinin yaşamında yol açtığı olumsuz sonuçlarla, hayatın her alanını etkilemeye başlıyor. Uz. Dr. Özden Yener Çakmak, unutkanlığa karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Adnan Kara: Osseoıntegrasyon sayesinde amputasyon hastalarında doğal yürüyüş mümkün

Prof. Dr. Adnan Kara: Osseoıntegrasyon sayesinde amputasyon hastalarında doğal yürüyüş mümkün

Cinsel hayatınızı doğrudan etkiliyor!

Erkeklerde cinsel işlev bozukluklarının arkasında sadece yaş değil, tabaktaki seçimler de olabilir. Üroloji ve Androloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Gürkan Yenice, dengeli diyetin erkeklerde testosteron düzeyinden damar sağlığına kadar pek çok fizyolojik mekanizma üzerinde doğrudan etkili olduğunu vurguladı.