Uzmanlar uyarıyor: Zamanında tedavi edilmezse işitme kaybına yol açabilir

Alerjilerin İhmal Edilmemesi Gerektiğini Vurgulayan Acıbadem Adana Hastanesi Uzmanı Dr. Asiye Merve Erdoğan Uyarıda Bulundu

Alerjik rahatsızlıkların önemsenmesi gerektiğine dikkat çeken Acıbadem Adana Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Asiye Merve Erdoğan, alerjik reaksiyonların vücutta doğuştan gelen bir hassasiyetle ortaya çıkabileceğini belirtti. Bahar ve yaz aylarında ortaya çıkan alerjik belirtiler hakkında bilgi veren Dr. Erdoğan, vücudun bazı dış etkenleri yabancı olarak algılayarak savunma mekanizmasını devreye soktuğunu ve bu durumun burun akıntısı, hapşırma, öksürme, burun ve boğazda kaşıntı gibi belirtilerle kendini gösterebileceğini söyledi. İlk başlarda hafif seyreden bu şikayetlerin zamanla günlük yaşamı olumsuz etkileyebileceğini belirten Dr. Erdoğan, rahatsızlıkların ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Alerjen Maddelerden Uzak Durmanın Önemi

Alerjik rinitin doğru tedavisinin alerjen maddelerden kaçınmak olduğunu vurgulayan Dr. Erdoğan, bu durumun her zaman mümkün olamayabileceğini belirtti. Belirtilerin kontrol altına alınması için uygun ilaçların kullanılması gerektiğini belirten Erdoğan, bu ilaçların yan etkilerinin olabileceğine dikkat çekti. Ağızdan alınan ilaçlar veya burun spreyleriyle semptomların hafifletilebileceğini ifade eden Dr. Erdoğan, ilaç kullanımının mutlaka hekim önerisiyle yapılması gerektiğini söyledi.

Alerjik Rahatsızlıklar Çeşitli Sağlık Sorunlarına Yol Açabilir

Alerjik rinitin sadece burun tıkanıklığı ile sınırlı kalmayabileceğini belirten Dr. Erdoğan, tedavi edilmediğinde daha ciddi hastalıklara neden olabileceğini söyledi. Alerjik rahatsızlıkların zamanla horlama, uyku apnesi, kronik sinüzit ve orta kulakta sıvı birikimi gibi sağlık sorunlarına yol açabileceğini ifade eden Dr. Erdoğan, özellikle orta kulakta sıvı birikiminin işitme kaybı gibi ciddi sonuçlara neden olabileceğine dikkat çekti.

Alerjiye Erken Tanı Konulması Önemli

Alerjinin bazen üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla karıştırılabileceğini aktaran Dr. Erdoğan, alerjilerin yanlışlıkla enfeksiyon olarak değerlendirilmesinin gereksiz antibiyotik kullanımına sebep olabileceğini belirtti. Doğru tanının konulmasının önemine vurgu yapan Dr. Erdoğan, alerji belirtileriyle karşılaşıldığında hemen hekime başvurmanın önemli olduğunu ifade etti. Özellikle çocuklarda işitme ve konuşma gelişimi açısından alerjik rahatsızlıkların ciddiye alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Related Posts

Osteoporoz sessiz ilerler DEXA erken yakalar

Kemik erimesi genellikle belirti vermez, ilk belirti bir kırık olabilir. Bu yüzden erken tarama hayat kurtarır. DEXA testi ve bazı kan tahlilleri riskin seviyesini ortaya koyar. Kadınlar kadar erkekler de risk altında. Bel çevresi kalınlaştıkça, D vitamini azaldıkça kemikler sessizce zayıflar. Hangi taramalar ne zaman yapılmalı? İşte net yanıtlar…

Sosyal yaşamı zorlaştırıyor! Botoks, hem teri hem de kokuyu önlüyor

Kimi insanlar sıcak yaz günlerinde bile kuru kalabilirken, kimileri ise en serin ortamlarda dahi avuç içlerinden ter damlayacak kadar zorlanıyor. Aşırı terlemenin günümüzde çözümsüz bir sorun olmadığını söyleyen Medikal Estetik Uzmanı Dr. Atakan Bör, botoksun, ter bezlerinin aşırı sinyallerle uyarılmasını önleyerek terlemeyi durdurabildiğine dikkat çekiyor.

Yaş aldıkça beyin de yaşlanıyor! Bu 5 durumda hemen doktora başvurun

Yaş ilerledikçe artan unutkanlıklar bir süre sonra kişinin yaşamında yol açtığı olumsuz sonuçlarla, hayatın her alanını etkilemeye başlıyor. Uz. Dr. Özden Yener Çakmak, unutkanlığa karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Adnan Kara: Osseoıntegrasyon sayesinde amputasyon hastalarında doğal yürüyüş mümkün

Prof. Dr. Adnan Kara: Osseoıntegrasyon sayesinde amputasyon hastalarında doğal yürüyüş mümkün

Cinsel hayatınızı doğrudan etkiliyor!

Erkeklerde cinsel işlev bozukluklarının arkasında sadece yaş değil, tabaktaki seçimler de olabilir. Üroloji ve Androloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Gürkan Yenice, dengeli diyetin erkeklerde testosteron düzeyinden damar sağlığına kadar pek çok fizyolojik mekanizma üzerinde doğrudan etkili olduğunu vurguladı.

Dünyada ve Türkiye’de hızla artan tehlike: Obezite

Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cemalettin Aydın, hem Türkiye’de hem de dünyada obezite oranlarının hızla arttığına dikkat çekerek, bu artışın altında yalnızca yanlış beslenme değil, modern yaşamın dayattığı tüketim alışkanlıklarının ve teknolojik bağımlılıkların yattığını söyledi.Prof. Dr. Aydın, obezitenin nedenlerine, yaygınlık oranlarına, tedavi yaklaşımlarına ve cerrahinin rolüne ilişkin önemli bilgiler verdi.