LG, PHOLED ekran teknolojisi ile geliyor!

LG Display, OLED Teknolojisinde Devrime Hazırlanıyor

LG Display, OLED ekran teknolojisi alanında büyük bir adım atmaya hazırlanıyor. Şirket, mavi piksel sorununu çözen mavi fosforesan OLED (PHOLED) teknolojisini ticarileştirdiğini duyurdu.

PHOLED Ekranlarının Özellikleri

OLED ekranlar, organik bileşiklerin ışık yayma özelliği sayesinde görüntü oluşturur. Bu bileşikler, genellikle floresan veya fosforesan içeren yapılar içerir. Fosforesan materyaller, daha az enerji tüketir ve uzun ömürlüdür; bu nedenle kırmızı ve yeşil piksellerde tercih edilir.


Ancak mavi piksellerdeki düşük verimlilik ve sınırlı ömür nedeniyle, hala floresan tabanlı çözümler kullanılmaktadır. Bu durum, ekran yanması gibi sorunlara yol açmaktadır.

Universal Display Corporation (UDC) ile işbirliği yapan LG Display, çift katmanlı bir panel mimarisi geliştirdi. Yeni mavi PHOLED panellerde bir katman yüksek verimli mavi fosforesan ışık sağlarken, diğer katman uzun ömürlü floresan mavi katmanı barındırır.


Yeni Teknolojiyle Enerji Tasarrufu Sağlanacak

LG Display’in açıklamasına göre, bu yeni teknoloji OLED TV’lerde %15’e varan enerji tasarrufu sağlayacak. Bu gelişme, bataryayla çalışan akıllı telefonlar, tabletler ve diğer mobil cihazlarda daha uzun pil ömrü anlamına gelecek.

LG Display’in, Apple, Samsung, Sony ve LG Electronics gibi büyük üreticilere panel tedarik etmesi göz önüne alındığında, bu teknolojinin yakın zamanda geniş bir cihaz yelpazesinde kullanılmaya başlanması beklenmektedir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Related Posts

iOS 26’nın yeni pil modu tüm iPhone’larda çalışmayacak

iOS 26’nın yeni pil modu tüm iPhone’larda çalışmayacak

Rize’de off-road yarışları nefes kesti

18. Karadeniz Off-Road Kupası 1. ayak yarışı, Rize’nin Ardeşen ilçesinde gerçekleştirildi.

Hesaplarınız güvende değil! 16 milyar kullanıcı bilgisi çalındı

2024 yılında ortaya çıkarılan veri sızıntılarında, 16 milyar kullanıcı kaydının çalındığı ve çok sayıda platformun etkilendiği belirlendi.

İlk kez bu kadar net gözlemlendi! Evreni anlama şeklimiz kökten değişecek

James Webb Uzay Teleskobu, gezegen oluşumu hakkındaki teorileri sarsacak bir gözleme imza attı. 307 ışık yılı uzaklıktaki genç bir gezegende yüksek irtifa mineral bulutları ve olası metal yağmuru tespit edildi.

KKKA aşısında sona doğru: İnsan üzerinde çalışmalar başlayacak

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü’nde üretilen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile ilgili aşıda, yakın zamanda insan üzerinde faz çalışmalarına başlanacağı bildirildi. Koronavirüs aşısı olan Turkovac’ı geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, yapılacak birkaç deneyin ardından her şeyin yolunda gitmesi halinde bu yılın sonunda insan faz çalışmalarına başlanabileceğini söyledi.

‘Şehir yok edici’ asteroidin Ay’a çarpma ihtimali arttı

Dünya’ya çarpma riskiyle keşfedilen ve dikkatleri üzerine çeken 2024 YR4 asteroidinin Ay’a çarpma ihtimali önemli ölçüde arttı.