WhatsApp’tan mesajlarını okutanlar artık paçayı hemen ele verecek

WhatsApp, Mesaj Takibinde Yeni Bir Dönem Başlatıyor!

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, kullanıcı gizliliğini daha da ileriye götürmek için önemli bir adım attı. Meta tarafından geliştirilen platform, mesajların güvenliğini artırmayı amaçlayan “üçüncü mavi tik” özelliğini devreye aldı.

Mesajların Takibi Artık Daha Net!

WhatsApp kullanıcıları için mesaj durumunu anlamak için üç simge bulunmaktaydı: Tek gri tik mesajın gönderildiğini, çift gri tik alıcının mesajı aldığını, çift mavi tik ise mesajın okunduğunu belirtiyordu. Yeni güncelleme ile birlikte bu sistem daha da gelişiyor: Bir mesaj, orijinal alıcısı dışında başka bir kişi tarafından da okunursa, üçüncü bir mavi tik belirecek.

Bu özellik, özellikle grup sohbetlerinde veya iletilen mesajlarda kimin ne zaman okuduğunu net bir şekilde görmeyi sağlayacak. Kullanıcılar, paylaşımlarının nereye ulaştığını daha şeffaf bir şekilde görebilecekler.

Ayarlar Menüsünden Aktif Hale Getirilebiliyor

Yeni özelliğin kullanılabilmesi için, WhatsApp’ın en yeni sürümünün cihaza yüklenmiş olması gerekiyor. Kullanıcılar, daha fazla kontrol sağlamak amacıyla “Ayarlar” menüsünden “Gizlilik” sekmesine girerek “Gelişmiş okundu bilgisi” seçeneğini etkinleştirebilecekler.

WhatsApp yetkilileri, güncellemenin kademeli olarak tüm kullanıcılara sunulacağını ve birkaç hafta içinde herkesin bu özelliği kullanabileceğini belirtiyor.

Related Posts

iOS 26’nın yeni pil modu tüm iPhone’larda çalışmayacak

iOS 26’nın yeni pil modu tüm iPhone’larda çalışmayacak

Rize’de off-road yarışları nefes kesti

18. Karadeniz Off-Road Kupası 1. ayak yarışı, Rize’nin Ardeşen ilçesinde gerçekleştirildi.

Hesaplarınız güvende değil! 16 milyar kullanıcı bilgisi çalındı

2024 yılında ortaya çıkarılan veri sızıntılarında, 16 milyar kullanıcı kaydının çalındığı ve çok sayıda platformun etkilendiği belirlendi.

İlk kez bu kadar net gözlemlendi! Evreni anlama şeklimiz kökten değişecek

James Webb Uzay Teleskobu, gezegen oluşumu hakkındaki teorileri sarsacak bir gözleme imza attı. 307 ışık yılı uzaklıktaki genç bir gezegende yüksek irtifa mineral bulutları ve olası metal yağmuru tespit edildi.

KKKA aşısında sona doğru: İnsan üzerinde çalışmalar başlayacak

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü’nde üretilen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile ilgili aşıda, yakın zamanda insan üzerinde faz çalışmalarına başlanacağı bildirildi. Koronavirüs aşısı olan Turkovac’ı geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, yapılacak birkaç deneyin ardından her şeyin yolunda gitmesi halinde bu yılın sonunda insan faz çalışmalarına başlanabileceğini söyledi.

‘Şehir yok edici’ asteroidin Ay’a çarpma ihtimali arttı

Dünya’ya çarpma riskiyle keşfedilen ve dikkatleri üzerine çeken 2024 YR4 asteroidinin Ay’a çarpma ihtimali önemli ölçüde arttı.